Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habcsókos csokis kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • kevés só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 2 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 db narancs reszelt héja

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt. A maradék tejjel alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a tojásfehérjéket a kristálycukorral fényes, kemény habbá verjük.

A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát megkenjük a cukros tojásfehérjehab egyharmadával, majd megszórjuk reszelt csokoládéval és narancshéjjal. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Az első bejgli formára tekert tésztát kettévágjuk, majd mindkét rudat hosszában, az aljáig bevágjuk (de nem teljesen vágjuk át). A rudakat a forma közepébe helyezve csigavonalban elrendezzük.

A másik két tésztával is ugyanígy járunk el: kinyújtjuk, megkenjük a cukorhabbal, megszórjuk a reszelt csokoládéval és a narancshéjjal, majd feltekerjük. A rudakat az előző rétegek köré tekerjük.

A kész kalácsot további 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Nagyon finom, puha és különleges édesség. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/habcsokos-csokis-kalacs/