Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos, rakott zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 zsemle
  • 8 dkg vaj
  • 2-3 dl szilvalekvár
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál szilvalekvár

A hőálló tál kikenéséhez:

  • margarin


Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/habos-rakott-zsemle/