Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Séfek receptjei

Hagymahéjjal festett, berzselt tojás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: tojás tetszés szerinti mennyiségben sok hagymahéj pici ecet szép levélkék (petrezselyem, tyúkhúr, lóhere – minél cifrább legyen) géz, vagy használaton kívüli nylonharisnya fonal szalonnabőr vagy zsír a tojás kifényesítéséhez Elkészítése: Az egyik legkönnyebb, de leglátványosabb tojásfestési technika a berzselés. A szentendrei Skanzenben minden évben ez a legnépszerűbb kézműves foglalkozásunk húsvétkor. Az idén is lesz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szentendrei Skanzen
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • tojás tetszés szerinti mennyiségben
  • sok hagymahéj
  • pici ecet
  • szép levélkék (petrezselyem, tyúkhúr, lóhere – minél cifrább legyen)
  • géz, vagy használaton kívüli nylonharisnya
  • fonal
  • szalonnabőr vagy zsír a tojás kifényesítéséhez


Elkészítése:

Az egyik legkönnyebb, de leglátványosabb tojásfestési technika a berzselés. A szentendrei Skanzenben minden évben ez a legnépszerűbb kézműves foglalkozásunk húsvétkor. Az idén is lesz mód kipróbálni, de mindenkit arra bátorítunk, hogy nyugodtan lásson neki otthon is.

Főzzük meg a tojásokat egy icipici ecettel (nem muszáj ugyan megfőzni, de a főtt tojás nem roppan el olyan könnyen ügyködés közben, főleg az apróságok kezében).

A gézt, vagy a harisnyát vágjuk akkora darabokra, hogy beleférjen egy tojás, és össze is tudjuk kötni.
Az ujjunkkal vizezzük be egy kicsit a tojást ott, ahová a levélkét szeretnénk tapasztani, majd szépen simítsuk rá a levelet fonákjával (az erezett oldalával) kifelé. Burkoljuk be a gézbe, vagy harisnyadarabba, kössük össze az ellenkező oldalon, majd óvatosan helyezzük a lábasban a hagymahéjak tetejére. Minél több a hagymahéj, annál szebb, teltebb lesz a szín. Forraljuk fel, főzzük legalább tíz percig, és utána legalább egy órán keresztül hagyjuk a hagymalében. Akár egész éjszakára is benne maradhat.

Miután kibontottuk a megfestett tojásokat, meg is dörzsölhetjük egy kis zsírral vagy szalonnabőrrel, hogy szép fényes legyen.

[box style=”info”]Várunk szeretettel a Skanzen húsvéti fesztiválján! A részletes programot megtalálod a honlapunkon a “Látogatás/Programok/Húsvét” alatt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Szentendrei Skanzen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is