Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelék elkészítése: a mákot a cukorral ledarálom, hozzáadom a citrom, a narancs reszelt héját és a lereszelt almát és összekeverem. A darált dióhoz hozzáadom a kristálycukrot és összekeverem. A tésztához a tejet a cukorral langyosra melegítem, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A margarint és az olajat is langyosra melegítem. A dagasztógépbe beleöntöm az […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
22 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.22.

Tésztához

A mák töltelékhez

A dió töltelékhez

A tészta kenéséhez

Elkészítése

A töltelék elkészítése: a mákot a cukorral ledarálom, hozzáadom a citrom, a narancs reszelt héját és a lereszelt almát és összekeverem.

A darált dióhoz hozzáadom a kristálycukrot és összekeverem.

A tésztához a tejet a cukorral langyosra melegítem, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A margarint és az olajat is langyosra melegítem.

A dagasztógépbe beleöntöm az átszitált liszt háromnegyedét, az élesztős tejet, a tojásokat a sót és margarint, majd lassú fordulaton kezdem a géppel a dagasztást, majd közepes fordulaton addig dagasztom amíg összeáll tészta.

Megnézem, hogy milyen az állaga. Ha túl lágy, akkor adok hozzá még lisztet és összedagasztom.

Kiveszem a dagasztatógépből, átgyúrom és ellenőrzőm a tészta állagát. Egy tálba teszem, meglisztezem a tetejét és 30 percig kelesztem.

Kiborítom a megkelt tésztát a gyúródeszkára és két egyforma darabra csipem. Átgyúrom, kis cipókat formázok belőlük és pihentetem rövid ideig, mert így könnyebben lehet majd nyújtani.

Kinyújtom az egyik cipót téglalap alakúra, 3 mm vastagra, majd a tészta tetejét megkenem vékonyan olajjal. A mák tölteléket a tészta tetejére rakom és egyenletesen elosztom rajta, majd a tészta két szélét behatom és feltekerem.

A dió töltelékkel ugyanígy járok el, csak itt a dió töltelék tetejére mazsolát szórok.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a bejgliket és megkenem felvert tojással, majd 25 percig meleg helyen újra kelesztem.

A kelesztés után újra megkenem a felvert tojással és megszurkálom a tetejét, hogy ne repedjen ki.

180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 25 perc szép pirosra sütöm.

Rácson langyosra hűtöm, mert csak így lehet recés késsel szépen szeletelni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is