Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagyományos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 7 dkg margarin
  • 5 dl napraforgó olaj
  • 2 ek porcukor


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.

Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hagyomanyos-fank/