Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Hájas sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A hájat fél órára hideg vízben áztatjuk, majd a vizet papírtörlővel leitatjuk róla. Utána lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk és ledaráljuk. 25 dkg lisztbe beletesszük a ledarált hájat és az ecetet, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe egy kicsit, míg a másik tészta el nem készül. A maradék liszthez hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2018.01.09.

Tészta:

Gesztenyekrém:

Diótöltelék:

Elkészítése

Tészta:

A hájat fél órára hideg vízben áztatjuk, majd a vizet papírtörlővel leitatjuk róla. Utána lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk és ledaráljuk.

25 dkg lisztbe beletesszük a ledarált hájat és az ecetet, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe egy kicsit, míg a másik tészta el nem készül.

A maradék liszthez hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, a cukrot és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk és gyúrjuk (rugalmas, lágy tésztát kell kapnunk).

Utána lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk és a hűtőből elővett lisztes hájat a kezünkkel egyenletesen rátapicskoljuk a tetejére, majd elkezdjük hajtogatni.

A kinyújtott tészta bal oldalát a téglalap közepéig ráhajtjuk, majd erre ráhatjuk a jobb oldalát. Utána a felső részt is közepéig ráhajtjuk, arra pedig a tészta alsó részét. A hajtogatott tésztát átfordítjuk úgy hogy az alsó része most felül legyen. Így 10 percig pihentetjük, majd utána megint kinyújtjuk, hajtogatjuk és megint pihentetjük … ezt háromszor ismételjük meg! Így lesz szép leveles a tésztánk.

Negyedszerre is kinyújtjuk a tésztát kb 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra, de már nem hajtogatjuk, hanem 5*5 cm-es kis kockákra felvágjuk, majd egy kiskanál tölteléket teszünk a közepére és félbe hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára sütjük.

Ha megsült és kihűlt, utána porcukorral jól megszórjuk.

Gesztenyekrém:

A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk, majd a puha vajjal, a porcukorral és a rumaromával simára jól kikeverjük.

Diótöltelék:

A darált diót és a porcukrot összekeverjük, majd a tojásfehérje felvert kemény habjába belekeverjük és végül rumaromával ízesítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is