Tészta:
A hájat fél órára hideg vízben áztatjuk, majd a vizet papírtörlővel leitatjuk róla. Utána lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk és ledaráljuk.
25 dkg lisztbe beletesszük a ledarált hájat és az ecetet, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe egy kicsit, míg a másik tészta el nem készül.
A maradék liszthez hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, a cukrot és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk és gyúrjuk (rugalmas, lágy tésztát kell kapnunk).
Utána lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk és a hűtőből elővett lisztes hájat a kezünkkel egyenletesen rátapicskoljuk a tetejére, majd elkezdjük hajtogatni.
A kinyújtott tészta bal oldalát a téglalap közepéig ráhajtjuk, majd erre ráhatjuk a jobb oldalát. Utána a felső részt is közepéig ráhajtjuk, arra pedig a tészta alsó részét. A hajtogatott tésztát átfordítjuk úgy hogy az alsó része most felül legyen. Így 10 percig pihentetjük, majd utána megint kinyújtjuk, hajtogatjuk és megint pihentetjük … ezt háromszor ismételjük meg! Így lesz szép leveles a tésztánk.
Negyedszerre is kinyújtjuk a tésztát kb 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra, de már nem hajtogatjuk, hanem 5*5 cm-es kis kockákra felvágjuk, majd egy kiskanál tölteléket teszünk a közepére és félbe hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára sütjük.
Ha megsült és kihűlt, utána porcukorral jól megszórjuk.
Gesztenyekrém:
A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk, majd a puha vajjal, a porcukorral és a rumaromával simára jól kikeverjük.
Diótöltelék:
A darált diót és a porcukrot összekeverjük, majd a tojásfehérje felvert kemény habjába belekeverjük és végül rumaromával ízesítjük.