Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Hájas sütemények

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ledarált hájat 1 ek fehér borral vagy ecettel jól kidolgozzuk, majd 10 dkg liszttel összegyúrjuk,hidegre tesszük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet,majd bele öntjük az élesztős tejet, az 1 db tojást is bele ütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A ledarált hájat 1 ek fehér borral vagy ecettel jól kidolgozzuk, majd 10 dkg liszttel összegyúrjuk,hidegre tesszük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.

Egy tálba szitáljuk a lisztet,majd bele öntjük az élesztős tejet, az 1 db tojást is bele ütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga legyen a tésztának.

A tésztát téglalap alakúra sodorjuk,rá kenjük a lisztes hájat. 4 részbe hajtogatjuk, még háromszor megismételjük 20 percenként.

Almarózsa készítése:

Az almát meghámozzuk,vékonyabb szeletekre vágjuk,majd cukros,fahéjas,egy kicsi citromlé hozzáadásával vízben megpároljuk. Csak annyira,hogy majd hajlítható legyen.

A kisodort tésztából 5 cm szélességű,kb 15-20 cm-es csíkokat vágunk.

Az alma szeleteket rátesszük,fahéjas cukorral megszórjuk és feltekerjük.

Kiolajozott muffin sütőbe tesszük és szép aranysárgára sütjük.

Diós rózsa:

A darált diót ízlés szerint cukrozzuk,reszelt citromhéjjal ízesítjük,egy kevés tejjel összekeverjük,hogy összeálljon a töltelék. A kisodort tésztából 1 rózsához 5 db korongot szúrtam pogácsaszaggatóval.

A korongokat egyenként összefogtam,szirom alakban,a szirmok mellé tettem a diós töltelékből.

Muffin sütőben sütöttem.

Lekváros :

Linzer szaggatóval kiszúrtam,minden 2. közepét szív,csillag,gyűszű formával kiszúrtam. Az alsó egész korongot vízzel lekentem,a kiszúrt formájú tésztát rátettem és így sütöttem.

Kivajazott sütőlemezre sorakoztattam. Szép világosra sütöttem. Vaníliás porcukorral megszórtam.

A kiszúrt üregekbe baracklekvárt csepegtettem.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is