Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hájas tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
  • csipet só

Hajtogatáshoz

  • 50 dkg sertésháj (darálva)
  • 20 dkg finomliszt

Töltelék

  • lekvár (kemény)
  • lekvárral kevert dió és mák
  • mogyorókrém

Elkészítése

A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.

A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.

A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles.

A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, feldaraboljuk, megtöltjük és összehajtjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hajas-teszta-3/