Elkészítése
A hájat először megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. Ezután a hájat jól összegyúrjuk két maréknyi liszttel, és félretesszük. A maradék lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az így kapott tésztát a hájas húsdarálón legalább kétszer ledaráljuk, hogy jól elkeveredjenek az összetevők és a tészta sima legyen.
A tésztát ezután kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a hájat. Ezt követően kezdjük el a hajtogatást. Fontos, hogy a hajtogatás sorrendjét mindig pontosan tartsuk be:
- Első lépés: alulról felfelé hajtjuk a tésztát.
- Második lépés: felülről lefelé hajtjuk.
- Harmadik lépés: balról jobbra hajtjuk.
- Negyedik lépés: jobbról balra hajtjuk.
A hajtogatást összesen háromszor végezzük el, és minden hajtogatás között legalább 20 percig pihentetjük a tésztát szobahőmérsékleten.
Ha nem dolgozzuk fel az egész tésztát, nyugodtan tehetjük a mélyhűtőbe, ahol hosszú ideig eltartható.
Jó sütést kívánok!
