Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Hájas tészta Erdély-i módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hájat először megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. Ezután a hájat jól összegyúrjuk két maréknyi liszttel, és félretesszük. A maradék lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az így kapott tésztát a hájas húsdarálón legalább kétszer ledaráljuk, hogy jól elkeveredjenek az összetevők és a tészta sima legyen. A tésztát ezután kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A hájat először megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. Ezután a hájat jól összegyúrjuk két maréknyi liszttel, és félretesszük. A maradék lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az így kapott tésztát a hájas húsdarálón legalább kétszer ledaráljuk, hogy jól elkeveredjenek az összetevők és a tészta sima legyen.

A tésztát ezután kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a hájat. Ezt követően kezdjük el a hajtogatást. Fontos, hogy a hajtogatás sorrendjét mindig pontosan tartsuk be:

  1. Első lépés: alulról felfelé hajtjuk a tésztát.
  2. Második lépés: felülről lefelé hajtjuk.
  3. Harmadik lépés: balról jobbra hajtjuk.
  4. Negyedik lépés: jobbról balra hajtjuk.

A hajtogatást összesen háromszor végezzük el, és minden hajtogatás között legalább 20 percig pihentetjük a tésztát szobahőmérsékleten.

Ha nem dolgozzuk fel az egész tésztát, nyugodtan tehetjük a mélyhűtőbe, ahol hosszú ideig eltartható.

Jó sütést kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is