Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hájas tészta Erdély-i módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 90 dkg finomliszt
  • 60 dkg háj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • meleg víz

Elkészítése

A hájat először megtisztítjuk a fölösleges hártyától, majd ledaráljuk. Ezután a hájat jól összegyúrjuk két maréknyi liszttel, és félretesszük. A maradék lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az így kapott tésztát a hájas húsdarálón legalább kétszer ledaráljuk, hogy jól elkeveredjenek az összetevők és a tészta sima legyen.

A tésztát ezután kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a hájat. Ezt követően kezdjük el a hajtogatást. Fontos, hogy a hajtogatás sorrendjét mindig pontosan tartsuk be:

  1. Első lépés: alulról felfelé hajtjuk a tésztát.
  2. Második lépés: felülről lefelé hajtjuk.
  3. Harmadik lépés: balról jobbra hajtjuk.
  4. Negyedik lépés: jobbról balra hajtjuk.

A hajtogatást összesen háromszor végezzük el, és minden hajtogatás között legalább 20 percig pihentetjük a tésztát szobahőmérsékleten.

Ha nem dolgozzuk fel az egész tésztát, nyugodtan tehetjük a mélyhűtőbe, ahol hosszú ideig eltartható.

Jó sütést kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hajas-teszta-erdely-i-modra/