Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet mikróban enyhén átmelegítjük abban a tálban, amiben keleszteni fogjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd alaposan összekeverjük. A közepébe öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk egy csipet cukorral. Amikor az élesztő felfut és habos lesz, hozzáadjuk a tojást, a kefirt, és az olajat, majd az egészet körülbelül öt percig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
epertunder
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet mikróban enyhén átmelegítjük abban a tálban, amiben keleszteni fogjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd alaposan összekeverjük. A közepébe öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk egy csipet cukorral. Amikor az élesztő felfut és habos lesz, hozzáadjuk a tojást, a kefirt, és az olajat, majd az egészet körülbelül öt percig gyúrjuk.

A tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, újra átgyúrjuk, és nyolc egyenlő részre osztjuk, nagyjából 11-12 dekás gombócokat formázva belőle.

Az előkészített tepsiket vékonyan olajozzuk, majd a gombócokat egymás mellé helyezzük. A tetejüket díszítésképpen enyhén bevágjuk, de ez nem kötelező. Újabb kelesztés következik, amíg a gombócok megint a duplájukra nőnek.

Megkenjük a tetejüket felvert tojással, tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal is. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek. A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes néha rápillantani.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is