Elkészítése
A lisztet mikróban enyhén átmelegítjük abban a tálban, amiben keleszteni fogjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd alaposan összekeverjük. A közepébe öntjük a langyos tejet, rámorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk egy csipet cukorral. Amikor az élesztő felfut és habos lesz, hozzáadjuk a tojást, a kefirt, és az olajat, majd az egészet körülbelül öt percig gyúrjuk.
A tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, újra átgyúrjuk, és nyolc egyenlő részre osztjuk, nagyjából 11-12 dekás gombócokat formázva belőle.
Az előkészített tepsiket vékonyan olajozzuk, majd a gombócokat egymás mellé helyezzük. A tetejüket díszítésképpen enyhén bevágjuk, de ez nem kötelező. Újabb kelesztés következik, amíg a gombócok megint a duplájukra nőnek.
Megkenjük a tetejüket felvert tojással, tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal is. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek. A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes néha rápillantani.
