Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Hamburger zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 4,5 dl tej 5 dkg élesztő 5 dkg olaj 1 tk cukor 1 tk só felvert tojás szezámmag Elkészítése: Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő. Ezután hozzáöntjük a lisztet és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
thetundi
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg olaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • felvert tojás
  • szezámmag


Elkészítése:

Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.

Ezután hozzáöntjük a lisztet és a sót, és összegyúrjuk. Hozzáöntjük az olajat, és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elég. Majd meleg helyen 45 perc alatt megkelesztjük.

Nyolc részre osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, majd pihentetjük 10-15 percet. Meglapogatom egy kicsit a zsömlécskéket (mert sütés közben úgyis nőni fognak). Megkenjük őket felvert tojással, és újabb 10 percet pihentetjük (hogy kicsit megszikkadjon rajta a tojás). Ezután újra megkenjük őket tojással, és ekkor szórjuk meg magvakkal, ha szeretnénk.

170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (akkor sült át teljesen, mikor már az alja sem fehér).

[box style=”info”]Én szezámmaggal szórtam meg a tetejét.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
thetundi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is