Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük. A maradék liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.01.20.

Tésztához

Töltéshez

Szóráshoz

Elkészítése

A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.

A maradék liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, majd fél órát pihentetjük.

Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.

Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.

Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.

Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is