Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis hájas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg sertészsír
  • 42,5 dkg finomliszt
  • 2 kisebb tojássárgája
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
  • 1,5 dl langyos víz
  • só

Töltéshez

  • szilvalekvár (kemény)

Szóráshoz

  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítése

A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.

A maradék liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha már hólyagos a tészta, akkor nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, majd fél órát pihentetjük.

Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.

Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.

Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.

Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hamis-hajas-2/