Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Három ízű palacsintás rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pupusas egy Salvadorból származó, töltött lepény, amely nálunk is könnyen elkészíthető. A lágy tészta belsejében olvadó sajt, sonka, bacon és zöldségek keveréke rejlik. Serpenyőben, olaj nélkül sütjük, így kívül ropogós, belül pedig szaftos és ízletes marad.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.09.08.

Elkészítése

Tészta

A lisztet, sütőport, sót, vizet és olajat egy tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk. A tésztát letakarva rövid ideig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

A sajtot lereszeljük. A sonkát, zöldpaprikát, póréhagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bacont szintén felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban, majd enyhén megsózzuk.

Formázás és sütés

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindegyik közepére egy púpozott evőkanál tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk.

Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, olaj nélkül mindkét oldalukat megsütjük kb. 5 perc alatt.

Tipp

A pupusas frissen, melegen a legfinomabb, egy kis tejföllel vagy pikáns salsa szósszal tálalva. A töltelék variálható: készíthetjük több sajttal, gombával vagy akár csípős paprikával is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is