Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Házi barack és szilvalekváros bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a maradék tejjel, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát dagasztunk belőle. ha elkészült a tészta akkor letakarva duplájára kelesztjük. A tésztát finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.19.

Tésztához

Kenéshez:

Töltelékhez:

Locsoláshoz:

Elkészítése

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a maradék tejjel, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát dagasztunk belőle.

ha elkészült a tészta akkor letakarva duplájára kelesztjük.

A tésztát finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24*39 cm)sorakoztatjuk és felvert, cukros tojással lekenjük.

Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is