Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi barack és szilvalekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 3 dl tej
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 citrom héja

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál cukor

Töltelékhez:

  • szilvalekvár
  •  baracklekvár

Locsoláshoz:

  • 80 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a maradék tejjel, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát dagasztunk belőle.

ha elkészült a tészta akkor letakarva duplájára kelesztjük.

A tésztát finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24*39 cm)sorakoztatjuk és felvert, cukros tojással lekenjük.

Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hazi-barack-es-szilvalekvaros-bukta/