Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Briós egy puha, foszlós kelt tészta, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt szívesen fogyasztanak. A vaníliás cukorral megszórt, aranybarnára sült kis csigák kiváló reggelire, uzsonnára vagy akár egy bögre kakaó mellé is. Egyszerű hozzávalókból, otthon is könnyedén elkészíthető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és az olvasztott margarint vagy vajat. Végül beleöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidagasztjuk a tésztát.

Letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és annyi részre osztjuk, ahány brióst szeretnénk készíteni. A gombócokat rudakká sodorjuk, majd csiga alakban feltekerjük, a végét a sütemény alá hajtjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a briósokat egymástól távolabb elhelyezzük rajta. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk vaníliás cukorral, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A briósokat ízlés szerint megszórhatjuk durvára tört dióval, mandulával vagy akár kristálycukorral is, így még változatosabb lesz. Ha marad belőle, másnap is puha marad, ha jól letakarjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is