Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Házi eperdzsemmel töltött bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 65 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 3 evőkanál cukor 3 dl tej 1 tojás sárgája 1 tasak vaníliás cukor 8 dkg margarin 1 kk só Töltelékhez: 12 púpos tk házi eperdzsem Tészta kenéséhez: 4 dkg olvasztott margarin 0,5 dl tej Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 65 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk só

Töltelékhez:

  • 12 púpos tk házi eperdzsem

Tészta kenéséhez:

  • 4 dkg olvasztott margarin
  • 0,5 dl tej


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.

12 egyforma méretű téglalapra vágjuk. Mindegyik tészta közepére teszünk 1 púpos tk eperdzsemet. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.

A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával, hagyjuk átgőzölni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is