Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Húspogácsához: 50 dkg darált marhahús 1 tojás 2 kiskanál paprikakrém 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt) só, bors Bucikhoz: 50 dkg liszt 1 dl tejföl kb 1,5 dl víz 1 dkg élesztő 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most, de el is hagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra) 1 tk só 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Barna Pap Monika
Beküldte: 2017.06.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
Húspogácsához:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 2 kiskanál paprikakrém
  • 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
  • só, bors

Bucikhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • kb 1,5 dl víz
    1 dkg élesztő
  • 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most, de el is hagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra)
  • 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • 1 ek szobahőmérsékletű vaj
  • víz a spircceléshez és szezámmag a tetejére


Elkészítése:

A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.

A tejfölt a vízzel és 1 ek cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a maradék cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáöntjük az élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük begyúrni, majd annyi tejet vagy vizet öntünk még hozzá, amivel puha tésztát kapunk.

Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.

Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.

200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.

A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is