Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 20 g élesztő
  • 250 ml meleg víz
  • 1 kávéskanál só
  • csiptnyi cukor
  • 0,5 kávéskanál köménymag (egész)
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

Az átszitált liszthez hozzáadjuk az élesztőt és vizet, majd pár percig hagyjuk “dolgozni”, kelni.

Ezután hozzáadjuk a köménymagokat, ecetet és a sót. Összedolgozzuk, majd legalább egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.

Ezután lisztezett felületen kenyér alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 20 percig még pihentetjük.

Végül megkenjük egy kis sós vízzel és bevágjuk, hogy ne repedezzen meg sütés közben.

220-250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Ezután lejjebb vesszük a sütési fokot 180 fokra, a kenyeret megkenjük újra vízzel és további kb 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hazi-kenyer-7/