Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi kenyér lenmaggal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál kefir
  • 1,5 kávéskanál só
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál burgonya pehely
  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 3 evőkanál búzakorpa
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál sikér
  • 1 csomag szárított élesztő

Elkészítése

A vizet beleöntjük a kenyérsütőgép formába, beletesszük a kefirt, az olajat. A tartály egyik oldalába a cukrot, a másikba a sót tesszük. Mehet bele a liszt keverék, amit szépen elsimítunk, hogy a folyadék ne találkozzon az élesztővel.

A lisztre szórjuk az élesztőt. 1 óra 18-20 perces programra állítjuk gépet, nekem ez az egyes program, nem kell előmelegítés. Én egy 10 perc után beleszoktam nézni és egy fakanállal besegítek a kavarásba és ellenőrzöm a tészta állagát

Sztori

Tavaly a névnapomra a férjemtől kaptam egy kenyér sütőgépet, ez október 23 volt. Azóta csak házi kenyeret eszünk. Volt egy két sikertelen próbálkozás, de nem adtam fel, kikísérleteztem ezt a nagyon finom kenyeret. Karácsonyra a két lányom és anyukám is kenyér sütőt kapott ajándékba. Azóta ők is otthon sütik a kenyeret.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hazi-kenyer-lenmaggal/