Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Házi kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt 2,5 dl tej 2,5 dkg friss élesztő 2,5 dkg olvasztott vaj 1 tk só csipet cukor Tetejére: 1-2 ek langyos tej Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só
  • csipet cukor

Tetejére:

  • 1-2 ek langyos tej


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejet, és jól összedolgozzuk. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadva a tésztát kidagasztjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd a szélesebb felétől kezdve feltekerjük úgy, hogy közben vékonyabbra nyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le langyos tejjel, és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.

[box style=”info”]A kifli kelesztést nem igényel, elég neki annyi pihenés, amíg a sütő bemelegszik.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is