Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só
  • csipet cukor

Tetejére:

  • 1-2 ek langyos tej


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejet, és jól összedolgozzuk. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadva a tésztát kidagasztjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd a szélesebb felétől kezdve feltekerjük úgy, hogy közben vékonyabbra nyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le langyos tejjel, és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.

[box style=”info”]A kifli kelesztést nem igényel, elég neki annyi pihenés, amíg a sütő bemelegszik.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hazi-kifli-2/