Elkészítése
Keverjünk el csomómentesre 5 dkg étkezési keményítőt 0,5 dl tejben. A többi tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a keményítős tejet. Ismét forraljuk fel, főzzük pár percig, majd hűtsük le.
Válasszuk szét a tojásokat, és verjünk habot a fehérjékből. Adjuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Keverjük össze a lisztet a maradék étkezési keményítővel, a kakaóval, valamint a sütőporral, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Óvatosan forgassuk össze.
Simítsuk a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 15 percig. Borítsuk ki a süteményt, és távolítsuk el róla a sütőpapírt.
Verjünk kemény habot a tejszínből, és adjuk hozzá a zselatinfix port. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a tejszínhabbal, majd ráborítjuk a másik lapot. A végén megkenhetjük olvasztott csokoládéval.
Nagyon finom lett, érezni, hogy tejes szeletet eszünk.
Küldte: Blahunka Ági.
