Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Házi vajas kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi vajas kifli frissen sütve az egyik legfinomabb péksütemény, amelyet otthon is egyszerűen elkészíthetünk. Puha belseje és enyhén ropogós héja a vajnak köszönhetően igazán különleges. Reggelire, vacsorára vagy vendégvárónak is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.10.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vizet és a tejes élesztőt, majd összegyúrjuk. Addig dolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk, amely se nem túl lágy, se nem túl kemény.

Formázás

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik cipót ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. A tésztát nyolc háromszögre vágjuk (félbevágjuk, majd újra és újra), végül a háromszögeket a szélesebb résztől kezdve feltekerjük, így kapjuk a kifliket. A tetejüket ismét megkenjük olvasztott vajjal, enyhén megsózzuk, és kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával is, így összesen 16 kiflink lesz.

Kelesztés és sütés

A kifliket langyos helyen hagyjuk megkelni, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A kiflik tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal is, így még változatosabb és ízletesebb lesz. Ha szeretnénk, a tésztába egy kevés tejfölt is gyúrhatunk, hogy még puhább legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is