Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • csipet cukor
  • 1,5 teáskanál olaj
  • 3 dl víz (langyos )

Elkészítése

A lisztet a sóval, majd az élesztővel és cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon.

Jól kidolgozzuk, majd 20 percig meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.

Ezután kis darabokat szabunk a tésztából és a kezünkben megformázzuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk jó fél órát kelni.

210 fokra bemelegítjük a sütőt.

A zsemléket és a sütőpapírt is vízzel lespricceljük. Sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.

Amikor kivesszük a sütőből újból lespricceljük vízzel.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hazi-zsemle-2/