Elkészítése
A mákos tölteléket is ugyanezekkel az arányokkal készítjük, de vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat adunk hozzá. A margarint vagy zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral és sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba csomagoljuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és sóval, majd beleforgatjuk a darált diót. A mákos tölteléket is így készítjük el.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral, kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A körök szélére tölteléket helyezünk, feltekerjük, összenyomkodjuk és kifli alakúra formázzuk.
Bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon, kb. 12 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, így sütés után azonnal puha lesz. Készíthetjük meggyes, túrós vagy gesztenyés töltelékkel is.

