A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós lenne, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük kb 1-1,5 óra alatt.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb 20 cm-es rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb 26*11 cm-es) püspökkenyér formába rakjuk.
Újra kelesztjük kb 20-25 perc alatt. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.