Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hokkaido tejes kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 g instant élesztő
  • 15 g étkezési keményítő
  • 15 g tejpor
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 125 ml tej
  • 70 ml tejszín
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós lenne, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.

Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük kb 1-1,5 óra alatt.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb 20 cm-es rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb 26*11 cm-es) püspökkenyér formába rakjuk.

Újra kelesztjük kb 20-25 perc alatt. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hokkaido-tejes-kalacs/