Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg juhtúró
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csomag réteslap
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl húsleves alaplé
  • olaj (a réteslap kenéséhez )

Elkészítése

A burgonyát apróra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfüvet adunk hozzá, ráöntjük a húsleves alapot, és a húst puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a főtt burgonyakockákat. A túrót a tejföl felével kikeverjük, beletesszük az aprított petrezselymet, majd az egészet összekeverjük a kihűlt hússal.

A réteslapokat szétválasztjuk, és olajjal lekenjük. Kettőt egymásra helyezünk, majd négyfelé vágjuk. A közepére egy-egy kanál tölteléket teszünk, és batyu formára összefogjuk a széleket.

A tetejüket tejföllel lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/husos-batyu/