Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsostáska (maradékmentő) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 70 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás

Töltelék

  • 3 szelet maradék sült hús
  • 15 cm lángolt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 2 darab paradicsom
  • bors
  • só

Tetejére

  • 1 tojás felverve
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 1 órán át pihentetjük.

Amíg kel a tészta, a töltelékhez a hozzávalókat apró kockákra, a kolbászt vékony félkarikákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vékonyra, téglalap alakúra kisodorjuk és kb 8*18 cm-es darabokra vágjuk. Gondolatban megfelezzük, egyik felére ráteszünk egy nagy kanállal a töltelékből, másik felén keresztben csíkokat vágunk.

A széleit megkenjük tojással és a tetejének valót ráhajtjuk a töltelékre. A széleit az ujjunkkal egy kicsit összelapítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy pici szezámmagot és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/husostaska-maradekmento/