Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
Amíg kel a tészta, a töltelékhez a hozzávalókat apró kockákra, a kolbászt vékony félkarikákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vékonyra, téglalap alakúra kisodorjuk és kb 8*18 cm-es darabokra vágjuk. Gondolatban megfelezzük, egyik felére ráteszünk egy nagy kanállal a töltelékből, másik felén keresztben csíkokat vágunk.
A széleit megkenjük tojással és a tetejének valót ráhajtjuk a töltelékre. A széleit az ujjunkkal egy kicsit összelapítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy pici szezámmagot és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.
Jó étvágyat kívánok!