Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Húsvéti burgonyás koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozva áttörjük egy tálban, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a margarinnal, és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos masszához hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felvert tojáshabot, a tejfölt, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.03.29.

Hozzávalók

Díszítéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítése

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozva áttörjük egy tálban, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a margarinnal, és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A tojásos masszához hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felvert tojáshabot, a tejfölt, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

A kuglófformát margarinnal kikenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon bele. A masszát a formába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.

Az étcsokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt kuglófot bevonjuk vele. Díszítésként tojáscukorkákat helyezünk a csokoládérétegre. Miután a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető és tálalható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is