A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozva áttörjük egy tálban, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a margarinnal, és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojásos masszához hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felvert tojáshabot, a tejfölt, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.
A kuglófformát margarinnal kikenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon bele. A masszát a formába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Az étcsokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt kuglófot bevonjuk vele. Díszítésként tojáscukorkákat helyezünk a csokoládérétegre. Miután a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető és tálalható.