Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti burgonyás koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • 0,5 db citrom
  • 5 dkg tejföl
  • 6 dkg darált dió
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Díszítéshez

  • tojás cukorkák
  • 5 dkg étcsokoládé

A forma kikenéséhez

  • 1 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozva áttörjük egy tálban, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a margarinnal, és a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A tojásos masszához hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felvert tojáshabot, a tejfölt, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

A kuglófformát margarinnal kikenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon bele. A masszát a formába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.

Az étcsokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt kuglófot bevonjuk vele. Díszítésként tojáscukorkákat helyezünk a csokoládérétegre. Miután a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető és tálalható.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/husveti-burgonyas-koszoru/