Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Húsvéti foszlós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót. Közben egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, a tojást és az olvasztott margarint összekeverjük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tejes keveréket. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Miután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
acsni
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót. Közben egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejet, a tojást és az olvasztott margarint összekeverjük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tejes keveréket.

A tésztát alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből három rudat sodrunk, amelyeket összefonunk. A megformázott kalácsokat tepsibe helyezzük, és további 30 percig kelesztjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

Csokis kalács változat:

A kisodort rudakat kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és cukrozott kakaóporral megszórjuk. Ezután szorosan feltekerjük őket, majd a szálakat összefonjuk. A további lépések megegyeznek az alaprecepttel.

Nagyon finom kalács! Jó étvágyat kívánunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
acsni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is