Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 dl tej 50 dkg liszt csipet só 3 ek cukor vanília aroma vagy vaníliás cukor 1 cl rum 3 dkg élesztő 2 ek burgonyapehely 1 tojás a lekenéshez 1 citrom reszelt héja Elkészítése: Egy hosszúkás formát kikenek olajjal. A dagasztógép üstjébe tesszük a hozzávalókat. Először a tejszínt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • vanília aroma vagy vaníliás cukor
  • 1 cl rum
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek burgonyapehely
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 1 citrom reszelt héja


Elkészítése:

Egy hosszúkás formát kikenek olajjal.

A dagasztógép üstjébe tesszük a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, citromhéjat, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk, és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!)
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.

Ezután áttesszük kelesztő tálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk és feltekerjük (vagy befonjuk).

Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg. Tejjel locsoljuk meg legalább kétszer, és ha megsült akkor is.

A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is