Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Húsvéti kalács gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítéséhez morzsoljuk az élesztőt egy tálba, majd adjunk hozzá 0,7 dl langyos tejet és 2 evőkanál lisztet. Meleg helyen futtassuk fel az élesztőt. A megmaradt lisztet szitáljuk egy nagy tálba, keverjük össze a sóval és a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a citrom reszelt héját, a maradék tejet, a felolvasztott vajat, és végül […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.24.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez morzsoljuk az élesztőt egy tálba, majd adjunk hozzá 0,7 dl langyos tejet és 2 evőkanál lisztet. Meleg helyen futtassuk fel az élesztőt.

A megmaradt lisztet szitáljuk egy nagy tálba, keverjük össze a sóval és a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a citrom reszelt héját, a maradék tejet, a felolvasztott vajat, és végül a felfuttatott élesztőt. Az egészet dolgozzuk sima tésztává, majd letakarva kelesszük meleg helyen körülbelül 50 percig.

A töltelék elkészítéséhez forraljuk fel a tejet, majd keverjük bele a darált diót, a porcukrot és a lekvárt. Vegyük le a tűzről, ízesítsük rummal, és hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát dolgozzuk át, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30 x 40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10 x 40 cm-es csíkra, és mindegyiket kenjük meg a diós krémmel.

A tésztacsíkokat fogjuk össze, és fonjuk össze őket. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk tovább kelni 15 percig. A tetejét kenjük le egy felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre körülbelül 30-35 perc alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is