Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tasak instant élesztő
- 2 ek cukor
- 1 dl tejföl
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1 ek langyos tej (szükség szerint)
- 1 ek tejszínes mogyoró aroma
- 1 ek jégcukor
Kenéshez
- 1 tojás
- tej
Elkészítése:
A tésztát dagasztógéppel dagasztom, majd 1 órát kelesztem. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem újra, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm hosszúra.
Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ha kisült, megkenem tejjel, és letakarva hagyom a sütőben kihűlésig.
Frissen fogyasszuk.

