Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Hűtőben kelt házi kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 bögre finomliszt 2 bögre langyos víz 2 ek étolaj 2 tk só 1 csomag szárított élesztő (11 gramm) 1 bögre = 2,5 dl Elkészítése: A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 bögre finomliszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk só
  • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)

1 bögre = 2,5 dl

Elkészítése:

A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.

Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.

Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.

Vízzel lespricceljük, és  a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.

Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.

[box style=”info”]A Rupáner konyhában leltem a receptre.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is