Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
- 4 dl langyos tejben
- 2 kis pohár tejföl (300 g)
- 2 egész tojás
- reszelt citromhéj
- 2 tk cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.
Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.


