Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hűtős fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 2 cs élesztő (nincs elírva!!!)
  • 4 dl langyos tejben
  • 2 kis pohár tejföl (300 g)
  • 2 egész tojás
  • reszelt citromhéj
  • 2 tk cukor
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne.

A liszthez hozzáadjuk a citromhéjat, tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidagasztjuk. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.

A kész tésztát letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

A deszkát alaposan belisztezzük, majd a tésztát ráöntjük és kb 2 ujjnyi vastagra sodorjuk, vagy kézzel kilapítjuk.

Kiszaggatjuk a fánkokat, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, de ne legyen forró! A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/hutos-fank/