Elkészítése
A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a sót és az ecetet. A lisztet az olajjal és a tojással elmorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk az ecetes, sós langyos vizet. A liszt minőségétől függően 3,5-4 dl víz szükséges. A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz. Dagasztógépben is elvégezhető ez a folyamat. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
A cipókat olajjal lekenjük, és szilikonos sütőpapírral letakarjuk úgy, hogy ne kapjanak levegőt. 25 percig pihentetjük. Az egyik cipót lisztezett felületen, tiszta abroszra helyezzük. A tetejét olajjal lekenjük, majd vékonyra kinyújtjuk, végül kézzel óvatosan alányúlva kihúzogatjuk. A széleket levágjuk. A másik két tésztalappal ugyanígy járunk el. A levágott széleket egy kevés olajjal összedolgozzuk, újra pihentetjük.
A túrós tölteléket elkészítjük: a túrót a tejföllel, cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. A réteslapot olajjal lekenjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd tejfölt is rácsorgatunk. A két hosszabbik oldalról a közepéig, a terítő segítségével óvatosan feltekerjük.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, olajjal, majd tejföllel lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 150 fokra csökkentve készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

