Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húzott rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2,5 dl víz (langyos)
  • 6 dkg zsír
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
  • 1 kávéskanál só

Töltelékhez

  • magozott meggy
  • túró (ízesítve )
  • vaj (olvasztva)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk belőle sima, hólyagos tésztát kb negyed óra alatt).

Formázzunk belőle cipót, majd osszuk 3 részre és a tetejüket kenjük meg olvasztott zsiradékkal. Takarjuk le és langyos helyen 15-20 percig pihentetjük.

A konyhaasztalra terített abroszt szórjuk meg liszttel, tegyük középre a tésztát, újra kenjük meg zsírral és kezdjük nyújtani, folyamatosan, körbe-körbe haladva.

Ezután locsoljuk meg a tésztát vajjal és töltsük meg tetszés szerint, majd tekerjük fel az asztalterítő segítségével (emeljük fel a tésztával együtt az egyik szélénél).

A rétest tegyük tepsibe, tetejüket olvasztott vajjal vagy felvert tojással, esetleg tejföllel (ízlés és töltelék szerint) kenjük meg és előmelegített sütőben 190 fokon süssük aranybarnára.

Porcukorral megszórva tálaljuk. Én most meggyes, illetve meggyes-túrós rétest készítettem.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/huzott-retes/