Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- 1 tk cukor
- 2 dl joghurt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A száraz összetevőket, porokat , átszitálom. A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 6 db cipót formálok. Meglisztezem kicsit a tetejét.
Az előre bemelegített (180 fok) sütőbe teszem , a zsír papírral kibélelt tepsire rakott kis zsömle cipócskákat. Fontos! Elő legyen melegítve a sütő, mert a szódabikarbóna azonnal dolgozni kezd!
Amikor szép aranybarna, k.b. 25-30 perc alatt kész.
[box style=”info”]A cukor elhagyható, de akkor kicsit több sót, 1 teáskanálnyit tegyünk a tésztába.[/box]

