Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Ízes bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés kristálycukorral és langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, a tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és 30-35 percig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük, majd újra átgyúrjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Anna19
Beküldte: 2013.01.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés kristálycukorral és langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, a tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és 30-35 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük, majd újra átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, és minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat margarinnal megkent tepsibe helyezzük, tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anna19
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is