Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ízes bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • kevés cukor
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

Az élesztőt kevés kristálycukorral és langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, a tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és 30-35 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük, majd újra átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, és minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat margarinnal megkent tepsibe helyezzük, tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/izes-bukta/