Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Jénaiban sült kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszt közepébe kis fészket készítek, és beleöntök 1 dl langyos vizet. Ebbe teszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Ezt meghintem liszttel, és megvárom, amíg az élesztő felfut. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadom az olajat, a sót és 2 dl langyos vizet. Ha a tészta túl kemény lenne, adhatok még egy kis vizet. Az […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A liszt közepébe kis fészket készítek, és beleöntök 1 dl langyos vizet. Ebbe teszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Ezt meghintem liszttel, és megvárom, amíg az élesztő felfut.

Amikor az élesztő felfutott, hozzáadom az olajat, a sót és 2 dl langyos vizet. Ha a tészta túl kemény lenne, adhatok még egy kis vizet. Az egészet összegyúrom, majd deszkán alaposan kidolgozom a tésztát.

A tésztát duplájára kelesztem, majd amikor megkelt, gyengén átgyúrom, és cipót formázok belőle. A cipót beleteszem a kikent, kilisztezett jénaiba, csak az alját kell kikenni. Itt 15 percig pihentetem.

Közben előmelegítem a sütőt. Amikor a tészta pihent, két helyen bevágom, és ecsettel lekenem vízzel. A jénai tetejét is bevizezem, hogy gőz keletkezzen sütés közben.

A tésztát 200°C-os sütőben 20 percig sütöm fedővel, majd további kb. 20 percig fedő nélkül, amíg szép színt nem kap.

Amikor a kenyér megsült, kiborítom a tálból, és lekenem vízzel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is