Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízzel és a cukorral. A réteslisztet és a finomlisztet összeszitáljuk, majd összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot, az élesztős vizet, a maradék cukrot és a maradék langyos vizet. Körülbelül 10 perc alatt összeállítjuk a tésztát. Mivel a tészta ragacsos lesz, mindig csak kevés lisztet használjunk a formázáshoz.
A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Amikor megkelt, körülbelül 40 g-os darabokat vágunk belőle, majd lisztes kézzel kis zsemléket formázunk. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és letakarva még 1 órán át kelesztjük.
A megkelt zsemléket megkenjük olívaolajjal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés előtt a sütő aljába egy kis tál vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, és a zsemlék szép puhák legyenek.

