Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos zsemle – Panini allo yogurt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g rétesliszt
  • 100 g finomliszt
  • 5 g élesztő
  • 30 g natúr joghurt
  • 8 g só
  • 10 g cukor
  • kb. 170 ml langyos víz
  • olívaolaj (a kenéshez )

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízzel és a cukorral. A réteslisztet és a finomlisztet összeszitáljuk, majd összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot, az élesztős vizet, a maradék cukrot és a maradék langyos vizet. Körülbelül 10 perc alatt összeállítjuk a tésztát. Mivel a tészta ragacsos lesz, mindig csak kevés lisztet használjunk a formázáshoz.

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Amikor megkelt, körülbelül 40 g-os darabokat vágunk belőle, majd lisztes kézzel kis zsemléket formázunk. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és letakarva még 1 órán át kelesztjük.

A megkelt zsemléket megkenjük olívaolajjal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés előtt a sütő aljába egy kis tál vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, és a zsemlék szép puhák legyenek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/joghurtos-zsemle-panini-allo-yogurt/