Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jojó fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 g szalalkáli
  • szalakáli
  • 52 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsír

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 0,5 üvegcse vanília aroma
Jójó fánk kép

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és a szalakálival, majd hozzáadunk 22 dkg lisztet, és jól összekeverjük. Az így kapott tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap reggel hozzáadjuk a maradék lisztet és a zsírt, majd a tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk. A nyújtott tésztából kiszaggatjuk a formákat, és forró sütőben világosra sütjük. Miután a sütik kihűltek, kettesével összeragasztjuk őket a citromos krémmel.

Végül olvasztott csokoládéval díszítjük a tetejüket.

Krém

A margarint és a teavajat habosra keverünk a porcukorral, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és levét és a vanília aromát.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/jojo-fank/